Ποιά είναι τα καλύτερα παπούτσια για trail running?

παπούτσια για trail running | ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ

Καλύτερα αγωνιστικά παπούτσια trail running: | Ανδρικά | Γυναικεία

 

Αφήστε πίσω σας τον ανταγωνισμο με τα κορυφαία παπούτσια trail-running

 

Αν θέλετε, ωστόσο, να απολαύσετε όλα όσα έχουν να σας προσφέρουν τα μονοπάτια, θα χρειαστείτε τα καλύτερα παπούτσια trail-running – γιατί το να προσπαθήσετε να τρέξετε σε ανώμαλο, χαλαρό ή λασπωμένο έδαφος με τα κανονικά σας παπούτσια δρόμου είναι σιγουρα κακή ιδέα. Εδώ θα βρείτε τα καλύτερα παπούτσια trail-running για κάθε είδους επιφάνεια που είναι πιθανό να τρέξετε, καθώς και έναν οδηγό για το τι πρέπει να αναζητήσετε σε ένα ζευγάρι.

Πώς να επιλέξετε τα καλύτερα παπούτσια trail-running για εσάς

 

Όταν επιλέγετε ένα ζευγάρι παπούτσια trail-running, είναι σημαντικό να εξετάσετε τι είδους έδαφος θέλετε να αντιμετωπίσετε. Ενώ όλοι οι δρόμοι τείνουν να έχουν πολύ παρόμοια χαρακτηριστικά, τα μονοπάτια μπορεί να είναι εντελώς διαφορετικά και είναι σημαντικό να επιλέξετε παπούτσια που είναι προσαρμοσμένα στην επιφάνεια στην οποία θα τρέχετε περισσότερο. Το κλειδί σε αυτό είναι η σόλα, η οποία θα έχει προεξοχές διαφορετικού μήκους για να ταιριάζει σε διαφορετικούς τύπους επιφάνειας.

Αν θα τρέχετε κυρίως σε λασπωμένα μονοπάτια, τότε η καλή πρόσφυση είναι ζωτικής σημασίας- αυτό σημαίνει ότι αναζητάτε βαθιές προεξοχές περίπου 8-9 χιλιοστών. Οι πολύ μεγάλες προεξοχές μπορεί να είναι ολισθηρές και άβολες σε σκληρές επιφάνειες, ωστόσο, οπότε αν θέλετε να συνδυάσετε τις διαδρομές σας, τότε αναζητήστε ένα παπούτσι με προεξοχές βάθους περίπου 6 χιλιοστών. Αν σκοπεύετε να περνάτε ένα μεγάλο μέρος του χρόνου σας τρέχοντας σε δρόμους ή αν σκοπεύετε να αντιμετωπίσετε μόνο πολύ σκληρά και βραχώδη μονοπάτια, τότε ένα βάθος προεξοχών 3-4 χιλιοστών θα είναι το καλύτερο – αυτά συχνά περιγράφονται ως παπούτσια trail-running

Πόση αντικραδασμική προστασία θέλω;

 

Συνήθως δεν χρειάζεστε τόση αντικραδασμική προστασία για το τρέξιμο σε μονοπάτια όσο στο δρόμο: τα μαλακά, ανώμαλα μονοπάτια είναι λιγότερο τρανταχτά για το σώμα από ό,τι η άσφαλτος, οπότε είναι σύνηθες τα παπούτσια για τρέξιμο σε μονοπάτια να είναι σχετικά μινιμαλιστικά από αυτή την άποψη. Ωστόσο, υπάρχουν παπούτσια με μεγάλη αντικραδασμική προστασία  και θα μπορούσαν να αποτελέσουν μια καλή επιλογή αν σκέφτεστε να κάνετε έναν υπερμαραθώνιο, όπου θα θέλετε όλη την υποστήριξη που μπορείτε να έχετε.

Πόσα πρέπει να ξοδέψω;

 

Ενώ τα παπούτσια για τρέξιμο δρόμου διατίθενται σε ένα ευρύ φάσμα τιμών, η συντριπτική πλειοψηφία των παπουτσιών για παπούτσια trail-running ειναι  κάπου στην κατηγορία από 70 έως 130 ευρώ. Ωστόσο, υπάρχουν κάποιες επιλογές ευκαιρίας , και συχνά μπορείτε να βρείτε παλιά μοντέλα δημοφιλών σειρών και σε χαμηλοτερη τιμή. Αυτά είναι συνήθως εξίσου καλά με το πιο πρόσφατο μοντέλο, οπότε σίγουρα αξίζει να τα ελέγξετε αν ψάχνετε για ευκαιρίες.

 

1. ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ RUNNING TRAIL Salomon Speedcross 5 GTX

 

407953 black phantom 5

Η Salomon αναβαθμίζει το θρυλικό Speedcross με βελτιωμένη εφαρμογή και πρόσφυση με την 5η έκδοσή της στη σειρά Speedcross .Η τελευταία έκδοση προσφέρει ακόμη μεγαλύτερη πρόσφυση σε ολισθηρό έδαφος χάρη στις μεγαλύτερες προεξοχές, οι οποίες είναι πιο ευρέως κατανεμημένες στην εξωτερική σόλα σε σχέση με τις προηγούμενες εκδόσεις. Αυτή η επιπλέον πρόσφυση είναι ιδιαίτερα αισθητή όταν προσπαθείτε να τρέξετε με ταχύτητα μέσα στη λάσπη.

Το επάνω μέρος του παπουτσιού έχει επίσης αλλαξει για να είναι πιο άνετο – τα κορδόνια γρήγορου κλειδώματος μπορούν να σφίξουν με ένα τράβηγμα.

2. Hoka One One Sky Run Speedgoat 5

 

s3.gy .digital delikaris sport uploads asset data 54017 DSC 4291

η Speedgoat, κάνει την επανεμφάνισή της με ένα πλήρως ανανεωμένο design που θα “κερδίσει” ακόμα και τους πιο απαιτητικούς δρομείς. Τα Speedgoat 5, είναι ειδικά σχεδιασμένα για διαδρομές trail, καθώς προσφέρουν κορυφαία αντικραδασμική και αντιολισθητική προστασία.

Η τεχνολογία Vibram Megagrip σε συνδυασμό με το αντιολισθητικό design της εξωτερικής σόλα, δημιουργούν τον τέλειο σύμμαχο για τρέξιμο σε κάθε είδος εδάφους, από λάσπες μέχρι βράχους. Η συνολικά ανάλαφρη αίσθηση των Speedgoat εξασφαλίζει τέλεια εφαρμογή, χωρίς να αφήνει τα πόδια εκτεθειμένα καθώς οι επιπλέον επικαλύψεις σε κομβικά σημεία προστατεύουν από τραυματισμούς και προσθέτουν extra χρόνο ζωής σε αυτό το καταπληκτικό μοντέλο trail παπουτσιών.

3. ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ RUNNING TRAIL Hoka One One  SPEEDGOAT GTX

 

Ιδανικό για μέτρια τεχνικά μονοπάτια, βραχώδεις περιοχές ή λασπώδεις περιοχές.Το Hoka One One Speedgoat 4 είναι μοναδικό, καθώς συνδυάζει ισχυρή προστασία και dynamic cushioning  σε ένα παπούτσι  ιδανικό για trail runners.

16120171 500 B

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ

  • Μπορεί να χειριστεί μεγάλη γκάμα διαδρομών.
  • Το Speedgoat 4 παρέχει εξαιρετική πρόσφυση σε όλα τα εδάφη και τις επιφάνειες
  • Το Speedgoat 4 παρέχει σταθερότητα και υποστήριξη στο πόδι.
  • Απορρόφηση κραδασμών.

 ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ

  • Μερικοί μπορεί να θεωρήσουν το παπούτσι πολύ βαρύ

4. ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ RUNNING TRAIL  Hoka One One MAFATE SPEED

 

16120167 1200 A

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ
  • Εξαιρετική προστασία σε κάθε τύπο εδάφους.
  • extra υποστήριξη που βοηθά σε μεγάλες διαδρομές και αγώνες
  • Μεγάλο toe box
  • Ίσως το καλύτερο παπούτσι που έχει κυκλοφορήσει μέχρι τώρα η Hoka.
  • Ανθεκτική εξωτερική σόλα
ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ
  • Η εξαιρετική προστασία συνδυάζετε δυστυχώς με αυξημένο βάρος 

5. ΠΑΠΟΥΤΣΙ Hoka One One Challenger ATR 4 

Η επιλογή των αθλητών για δρόμους μεσαίων αποστάσεων.  Η στρώση από αφρώδες υλικό  που υπάρχει πάνω από την ενδιάμεση σόλα,  είναι ακόμα πιο κοντά στο πόδι , απορροφώντας  ετσι  τους κραδασμούς και προσφέροντας απαράμιλλη άνεση .
 Σόλα τεχνολογίας EVA  για εξαιρετικά πατήματα και ενδιάμεση σόλα EVA με τεχνολογία  Meta-Rocker που απορροφά τους κραδασμούς σε κάθε βήμα και το κάνει ιδανικό για όλα τα πετρώδη εδάφη. Το άνω μέρος αναπνέει και αποστραγγίζει καλά ,  ένω το  βελτιωμένο περίβλημα γύρω από τη φτέρνα βοηθά στις εξαιρετικά μεγάλες διαδρομές.Η εξωτερική σόλα έχει τοποθετημένα rubbers  Vibram 5mm Supergrip ένω  η βάση του βοηθά στη διατήρηση της σταθερότητας στις περισσότερες επιφάνειες και έχει καλή πρόσφυση σε  λασπώδεις συνθήκες.  Ίσως εάν υπήρχαν περισσότερα rubbers  αυτό θα βοηθούσε σίγουρα κάτηφορες σε  ολισθηρές συνθήκες που έιναι ισως το αρνητικό σημείο του παπουτσιού. OFFSET MEDIUM 4-8 mm

 

Hoka One One Challenger ATR 4  με offset 5 mm  (διαφορά πάχους από τη φτέρνα 29mm  στα δάχτυλα 24 mm ), παρέχουν φυσικότητα στην κίνηση, επιτρέποντας στα πόδια και το σώμα να ασκούνται πιο έντονα, χωρίς να εξαρτώνται από την απορρόφηση κραδασμών.

6. ΠΑΠΟΥΤΣΙ SAUCONY XODUS ISO 3

 

138083789

Το όνομα Saucony προέρχεται από την Ινδιάνικη λέξη “saconk” που σημαίνει “εκεί που ενώνονται 2 ποτάμια”. Η Saucony περισσότερο από εταιρεία, αποτελεί μια κοινότητα δρομέων. Τρέχουμε ο ένας μαζί με τον άλλον, με τα σκυλιά μας, τις σκέψεις μας, τον τύπο που συναντάμε κάθε μέρα, το δρόμο, τους φίλους μας, τα παπούτσια μας, τον καιρό και όλους τους υπαλλήλους της Saucony που παθιάζονται να κάνουν το κάθε τρέξιμο καλύτερο. Δεν τρέχουμε ποτέ μόνοι.

Πλήρως ανανεωμένο σε σχέση με τον πρόγονό του, το Xodus ISO 3 μεγιστοποιεί την προστασία του ποδιού, κατασκευάζοντας την ενδιάμεση σόλα εξολοκλήρου από το υλικό EVERUN. Προσθέστε την τεχνολογία ISOFIT στο πάνω μέρος για άνεση και το μίγμα PWRTRAC/ΧΤ-900 στη σόλα για εξαιρετική πρόσφυση, και μάλλον ήρθε η ώρα να ανακαλύψετε νέες διαδρομές!

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

 

EVERUN: Επιπλέον στρώση από αφρώδες υλικό που εισάγεται πάνω από την ενδιάμεση σόλα, ακόμα πιο κοντά στο πόδι δηλαδή, απορροφώντας σε 2ο επίπεδο τους κραδασμούς και προσφέροντας απαράμιλλη άνεση.

ISOFIT: Εξαιρετικά απαλή εσωτερική επένδυση από καλά αεριζόμενο, ελαστικό υλικό. Προσαρμόζεται στο σχήμα του ποδιού σαν κάλτσα, παρέχοντας άψογη εφαρμογή.

PWRTRAC: Ανθεκτικό καουτσούκ για εξαιρετική πρόσφυση και αντίσταση στην τριβή.

4mm: Τα υποδήματα με offset 4 mm (διαφορά πάχους από τη φτέρνα στα δάχτυλα), παρέχουν φυσικότητα στην κίνηση, επιτρέποντας στα πόδια και το σώμα να ασκούνται πιο έντονα, χωρίς να εξαρτώνται από την απορρόφηση κραδασμών και τη σταθερότητα του παπουτσιού.

XT-900: Ειδικό μίγμα καουτσούκ με ίνες άνθρακα που προσφέρει εξαιρετική πρόσφυση χωρίς να θυσιάζει την ανθεκτικότητα της σόλας.

 

7. ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ NEW BALANCE FRESH FOAM HIERRO V3

 

138083644

H Νew Balance έχει μια ιστορία ενός αιώνα. Ιδρύθηκε το 1906 στο Bellmont της Μασαχουσέτης και γιά πενήντα χρόνια έφτιαχνε ορθοπεδικά παπούτσια. Στις δεκαετίες του ’50 και ’60 όλο και μεγαλύτερος αριθμός δρομέων κατέφευγε στη New Balance γιά να παραγγείλει αθλητικά παπούτσια ειδικών προδιαγραφών, με αποτέλεσμα η εταιρεία να αποκτήσει μεγάλη πείρα και τεχνογνωσία σε αυτόν τον τομέα. Το 1972 λανσάρησε το μοντέλο “320” που χαρακτηρίστηκε σαν το Νο1 αθλητικό παπούτσι της αγοράς και της έδωσε διεθνή υπόσταση. Από τότε ανέπτυξε μιά σειρά τεχνικών χαρακτηριστικών και τεχνολογικών καινοτομιών που την έφεραν στις πρώτες θέσεις πωλήσεων αθλητικών παπουτσιών σε όλο τον κόσμο.

Απελευθερώστε τον εξερευνητή μέσα σας, με το νέο Fresh Foam Hierro v3  ένα ανάλαφρο παπούτσι trail-running από τη NEW BALANCE. Αρκετά ανθεκτικό για να περπατήσει στα πιο δύσβατα μονοπάτια, αρκετά ανάλαφρο ώστε να αισθάνεστε φρέσκοι και ξεκούραστοι μετά από πολλά χιλιόμετρα. Η ενδιάμεση σόλα τεχνολογίας Fresh Foam εξασφαλίζει ομοιόμορφη άνεση και προστασία ενώ το διχτυωτό πάνω μέρος τεχνολογίας HypoSkin, προσαρμόζεται στο σχήμα του ποδιού, ενισχύοντας την κίνηση προς κάθε κατεύθυνση.

Η μπροστινή επένδυση προστατεύει τα δάχτυλα από τραυματισμούς απο φυσικά εμπόδια που ενδέχεται να εμφανιστούν στο δρόμο σας  ενώ η σόλα τεχνολογίας Vibram MegaGrip, παρέχει κορυφαία πρόσφυση σε κάθε είδους έδαφος.

Η σόλα είναι μαλακότερη από την  εκδοση V2, ενω το παπούτσι είναι  πιο εύκαμπτο και  αλλα  λιγο πιο βαρύτερο απο την προηγουμενη εκδοση , κερδιζοντας ποντους .

XAΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

DEBRIS-FREE DESIGN: Το καλυτερο σημειο του παπουτσιου η σχεδιαση  που αγκαλιάζει το πόδι εμποδίζοντας την είσοδο σκόνης, πετρών ή φύλλων κατα την διαρκεια του αγωνα η της προπονησης.

ADAPTIVE FIT: Το πάνω μέρος τεχνολογίας Hyposkin ευνοεί τη φυσικότητα στην κίνηση, με στοχευμένη ευλυγισία και υποστήριξη

COMFORTABLE GRIP: Σόλα τεχνολογίας Vibram για εξαιρετικά πατήματα και ενδιάμεη σόλα Fresh Foam που απορροφά τους κραδασμούς σε κάθε βήμα.

 

8. ΠΑΠΟΥΤΣΙ SALOMON SENSE RIDE 2

 

 

Οι trail διαδρομές σου γίνονται πιο άνετες με το παπούτσι για τρέξιμο Salomon Sense Ride 2. Διαθέτει ενδιάμεση σόλα Vibe για μέγιστη απορρόφηση κραδασμών, ενώ το διαπνέον επάνω μέρος από 3D Mesh σου χαρίζει άνετα χιλιόμετρα!

Χαρακτηριστικά:

  • 3D Mesh επάνω μέρος για μέγιστη αναπνευσιμότητα
  • Εσωτερικό καλτσάκι EndoFit™ για άψογη εφαρμογή
  • Τεχνολογία SensiFit™ που παρέχει σταθερή εφαρμογή ασφαλείας
  • Επάνω μέρος χωρίς ραφές
  • Εσωτερικός πάτος OrthoLite® με αντιμικροβιακές ιδιότητες
  • Κορδόνια Quicklace™ με τσεπάκι αποθήκευσης
  • Ενδιάμεση σόλα τεχνολογίας Vibe που απορροφάει τους κραδασμούς και παρέχει επιστροφή ενέργειας
  • Εξωτερική σόλα Contagrip® MA που προσφέρει πρόσφυση και ανθεκτικότητα σε πολλαπλές επιφάνειες
  • Βάρος: 270g
  • Drop: 8mm

 

9. ΠΑΠΟΥΤΣΙ NEW BALANCE 590 V3

 

138000119

Ανάλαφρο παπούτσι για trail running από τη New Balance. Η 3η έκδοση της σειράς 590, διαθέται καλά αεριζόμενο, διχτυυωτό πάνω μέρος και εωτερικό πέλμα για άνετη εφαρμογή. Το αφρώδες υλικό IMEVA ενδιάμεση σόλα απορροφά τους κραδασμούς ενώ η All Terrain σόλα τεχνολογίας AT-Tread, παρέχει σταθερά πατήματα ακόμα και στα πιο δύσκολα εδάφη.

  • IMEVA: Ευλύγιστη μεσόσολα απο αφρό IMEVA (φυσητού αιθυλενίου οξικού βινυλίου) για την απορρόφηση κραδασμών.
  • Response 1.0: Ένθετο για επιπλέον άνεση και προστασία.
  • HIGH 8-12 mm OFFSET
  • AT-Tread: Eξωτερική σόλα παντός εδάφους, με προεξοχές για πιο σταθερό κράτημα σε ανώμαλο έδαφος αλλα και άσφαλτο.

10. ΠΑΠΟΥΤΣΙ SALOMON X RADIANT L406750

 

 

Εξερεύνησε τα βουνά με το ανδρικό παπούτσι Hiking Salomon X Radiant. Σχεδιασμένο με σταθερή ενδιάμεση σόλα που απορροφάει τους κραδασμούς και εξωτερική σόλα με μοτίβο για μέγιστη πρόσφυση. Το τμήμα στη φτέρνα και στα δάχτυλα εξασφαλίζουν προστασία ακόμα και στις πιο δύσκολες διαδρομές!

Χαρακτηριστικά:

  • Ενδιάμεση σόλα τεχνολογίας EnergyCell για απαλή απορρόφηση κραδασμών
  • Τεχνολογία SensiFit™ στο επάνω μέρος για άψογη που κλειδώνει το πόδι
  • Εξωτερική σόλα Contagrip® MD για μέγιστη ανθεκτικότητα και πρόσφυση σε μαλακές και σκληρές επιφάνειες
  • Άνω μέρος mesh που παρέχει αναπνευσιμότητα
  • Προστατευτικό τμήμα mudguard
  • Εσωτερικός πάτος OrthoLite®

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΜΑΣ

 

TA KΑΛΥΤΕΡΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ ΓΙΑ ΤΡΕΞΙΜΟ ΣΤΗΝ ΑΣΦΑΛΤΟ  ΚΑΙ ΤΟ  ΒΟΥΝΟ

mm

Written by 

Είμαι ηλεκτρολόγος μηχανικός και εχω γράψει άρθρα σχετικά με την τεχνολογία των υπολογιστών για μεγάλο χρονικό διάστημα .Ο επαγγελματισμός, η αποτελεσματικότητα και η καινοτομία στον τρόπο σκέψης με χαρακτηρίζουν.

Related posts

error: Content is protected !!